AZ rondt Beukema-transfer af: 'Gesproken met Feyenoord, AZ pakte door'

AZ rondt Beukema-transfer af: 'Gesproken met Feyenoord, AZ pakte door'

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 17:37wo 31-03-2021 om 17:37

Laatste update: woensdag 31 maart 2021 om 17:42wo 31-03-2021 om 17:42

Het is officieel: Sam Beukema verruilt Go Ahead Eagles voor AZ. De Alkmaarse club heeft de eerste zomertransfer van het seizoen woensdag bezegeld.

Beukema zet zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen. De 22-jarige verdediger stond ook in de belangstelling van Feyenoord, FC Utrecht, FC Groningen en FC Twente, maar de keuze is gevallen op AZ. De medische keuring leverde woensdag geen problemen op.

"Het kan eigenlijk niet beter", reageert Beukema. "Ik heb een contract getekend bij deze prachtige profclub. Het is voor mij een hele mooie dag. Ik ga echt uit van mijn gevoel. Ik heb gesprekken met Feyenoord gevoerd maar het plan is voor mij het allerbelangrijkste. AZ wilde heel erg doorpakken, dus op basis daarvan heb ik mijn keuze gemaakt."

Beukema wordt na Jan Kromkamp de duurste uitgaande transfer ooit voor Go Ahead. Eerder verkasten Demy de Zeeuw en Jop van der Linden al van Deventer naar Alkmaar. AZ was al langer op zoek naar versterking voor de achterhoede: Ron Vlaar is gestopt, Pantelis Hatzidiakos is opnieuw lange tijd uir de roulatie, de huurperiode van Bruno Martins Indi loopt af en Ramon Leeuwin komt niet meer voor in de plannen.

"Het is een hele goede verdediger", aldus technisch directeur Max Huiberts over Beukema. "Heel sterk met zijn hoofd, goede timing en een goed postuur. Dus het is een jongen die veel eigenschappen heeft die passen bij een centrale verdediger. En niet te vergeten, hij scoort ook regelmatig bij standaardsituaties."

Beukema maakte in september 2017 zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van Go Ahead Eagles en is de laatste twee seizoenen een vertrouwd gezicht in de basiself. Dit seizoen speelde hij in 29 van de 30 competitiewedstrijden mee en was hij opvallend productief, met zeven goals. De verdediger werd onlangs nog uitgeroepen tot de beste speler in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws