Spandoeken konden blijven liggen in Kuip: 'Is aan het stadion zelf'

Spandoeken konden blijven liggen in Kuip: 'Is aan het stadion zelf'

06-04-2021 17:18 Laatste update: 20:44
129

De KNVB stelt dat de stadiondirectie van Feyenoord er zelf voor heeft gekozen om de vijfduizend spandoeken uit De Kuip te verwijderen. Volgens de bond waren er ook andere oplossingen mogelijk, zoals het bedekken van de doeken. Dat was voor De Kuip en Feyenoord alleen geen optie.

Voor de bekerfinale van zondag 18 april moet De Kuip neutraal aangeleverd worden aan de KNVB, dat het stadion huurt voor die wedstrijd. Om die reden zijn de door Feyenoord-supporters gemaakte spandoeken uit het stadion verwijderd. Het bestuur van De Kuip mag echter zelf bepalen hoe ze het stadion op een neutrale manier aanleveren. Er konden bijvoorbeeld ook zeilen over de tribunes worden gelegd, om de spandoeken af te schermen. "Dat is aan het stadion zelf", vertelt Jaap Paulsen, woordvoerder van de KNVB aan het Algemeen Dagblad. "Het is niet zo dat wij het alleenrecht hebben over de oplossing."

Toch werd besloten om de doeken uit De Kuip te verwijderen. Stadiondirecteur Jan van Merwijk legt uit waarom men er niet voor heeft gekozen om de spandoeken af te schermen. "Dat kost best veel geld en tijd. Daarom hebben we in samenspraak met de fans besloten de tribunes alvast leeg te halen. Daar hebben zij zich meteen bij neergelegd."

Van Merwijk benadrukt daarnaast dat het verwijderen van de spandoeken voor Feyenoord en De Kuip ook goed uitkomt. "We hopen binnenkort namelijk weer mensen in het stadion te ontvangen. Daarom hebben we besloten om ons aan de oorspronkelijke afspraak te houden, die al een paar weken in de planning stond."