Uitgesproken Koeman vol ongeloof na verloren Clásico: 'Overduidelijke penalty'

Uitgesproken Koeman vol ongeloof na verloren Clásico: 'Overduidelijke penalty'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 00:05zo 11-04-2021 om 00:05

De druiven waren na afloop van El Clásico zuur voor Ronald Koeman. De trainer van FC Barcelona zag zijn ploeg met 2-1 verliezen tegen aartsrivaal Real Madrid en wees na afloop naar de strafschop die Barça in zijn ogen had moeten krijgen.

Zes minuten voor tijd ging Martin Braithwaite in de buurt van de achterlijn naar de grond, na licht contact met Ferland Mendy. De spelers van Barça gingen massaal verhaal halen bij arbiter Jesús Gil Manzano, die echter geen krimp gaf en zelfs een gele kaart uitdeelde aan Koeman. Die was na afloop uitgesproken. "Die penalty was clarísimo, overduidelijk", aldus de Barcelona-trainer in gesprek met de Spaanse pers. "Iedereen heeft dit gezien. Het had gewoon 2-2 kunnen zijn."

Koeman vond het bespottelijk dat de VAR ook niet ingreep. "Als je kijkt naar hoe Martin valt, dat kan niet anders dan een overtreding zijn. We hebben een VAR voor dit soort situaties, maar daar kan ik maar beter niets over zeggen... Ik begrijp niet waarom er überhaupt een VAR is in Spanje", foeterde de Barça-trainer. "Ik moet benadrukken dat we niet sterk begonnen (Barcelona stond na een half uur al met 2-0 achter, red.), maar we hebben mentale veerkracht getoond. We hadden een beslissing in ons voordeel verdiend tijdens die situatie."

De Catalanen hadden de koppositie in La Liga voor het grijpen, maar staan één punt achter stadgenoten Real Madrid en Atlético Madrid. Los Rojiblancos hebben bovendien nog de uitwedstrijd tegen Real Betis tegoed en kunnen zondagavond uitlopen naar een voorsprong van vier punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had dit een strafschop moeten zijn?

Ja
52%
Nee
48%
(1335 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws