Voormalig VVV-wonderkind krijgt geen kans in Europa en gaat terug naar Nigeria

Voormalig VVV-wonderkind krijgt geen kans in Europa en gaat terug naar Nigeria

14-04-2021 21:00 Laatste update: 21:15
9

Ahmed Musa, voormalig aanvaller van VVV-Venlo, heeft na zes maanden zonder club weer onderdak weten te vinden. De Nigeriaanse buitenspeler keert terug naar zijn geboorteland, waar hij voor Kano Pillars gaat spelen.

Dat is dezelfde club waar Musa in 2010 afscheid van nam om in Nederland voor VVV te gaan spelen. Ruim tien jaar later keert Musa terug naar zijn jeugdliefde, meldt de club via de officiële kanalen. De Nigeriaanse buitenspeler zat al zes maanden zonder club, nadat hij in oktober vertrok bij Al-Nassr.

Musa heeft bij Kano Pillers een contract getekend tot juni 2021 en mag op elk serieus bod uit Europa ingaan, om op die manier zijn carrière nieuw leven in te blazen. Musa maakte in twee seizoenen Eredivisie veel indruk in Venlo en verdiende daarmee een transfer naar het Russische CSKA Moskou. Na twee magere jaren in de Premier League, in dienst van Leicester City, keerde Musa in 2017 opnieuw terug bij CSKA. In 2018 maakte de buitenspeler de overstap naar Saoedi-Arabië om te gaan spelen voor Al-Nassr.