De Leeuw leidt herboren Emmen met hattrick naar semi-veilige zone

25-04-2021 14:08 Laatste update: 14:13
105

FC Emmen heeft zijn wederopstanding in de Eredivisie een vervolg gegeven: de ploeg van Dick Lukkien is al acht wedstrijden op rij ongeslagen en verwijst VVV-Venlo naar de voorlaatste plek. Oudgediende Michael de Leeuw (34) werd met drie treffers de held van de middag.

In de eerste helft gebeurde er lange tijd niet veel. De backs kwamen aan beide kanten het dichtst in de buurt van een doelpunt: Noah Fadiga vond Michael Verrips echter op zijn weg en Caner Cavlan stuitte op Janis Blaswich. Vlak voor rust kwam Heracles opeens met de schrik vrij. Jari Vlak was dichtbij de 1-0, maar Emmen raakte eerst de lat en vervolgens de paal.

In de tweede helft drukten arbiter Kamphuis en de VAR hun stempel op de wedstrijd. Na een uur spelen versierde De Leeuw een strafschop, na licht contact met Fadiga: de binnenkort naar FC Groningen vertrekkende spits legde zelf aan en zorgde voor de 1-0. Heracles kon hier lange tijd niets tegenoverstellen, maar kreeg – kort nadat Rai Vloet een opgelegde kans op 1-1 miste – zelf een strafschop: Michael Verrips kwam ongecontroleerd zijn doel uit, de VAR seinde Kamphuis in en Vloet tekende voor de gelijkmaker.

Emmen had ook aan die gelijke stand genoeg om op doelsaldo over VVV heen te springen, maar maakte jacht op het volle pond. Vlak voor én vlak na het ingaan van de extra tijd bracht De Leeuw de aanwezige fans op De Oude Meerdijk in extase. Eerst scoorde hij na een perfecte aanname via de lat, vervolgens stond hij op de goede plek om binnen te tikken na een halve redding van Blaswich: 2-1 en 3-1.

Emmen heeft in acht wedstrijden tijd achttien punten verzameld, komt op 24 punten en staat op de plek die virtueel recht geeft op play-offs om lijfsbehoud. De voorsprong op VVV is twee punten, terwijl het veilige Willem II maar één punt voor staat.