KNVB wil testfase met publiek verlengen: 'Cruciaal om nu niet stil te vallen'

KNVB wil testfase met publiek verlengen: 'Cruciaal om nu niet stil te vallen'

25-04-2021 23:49
28

De KNVB roept het kabinet op om de pilot met publiek in de stadions te verlengen. De voetbalbond vindt dat de testfase pas net is begonnen en dat het zonde zou zijn om die na één week proberen alweer te beëindigen.

Na de negen Eredivisiewedstrijden en de speelronde in de Keuken Kampioen Divisie die volgende week gepland staat, zou het testen met publiek in de voetbalstadions tot een einde komen. In gesprek met de NOS roept de KNVB de politiek in Den Haag op om dat alsnog te verlengen. "Het is cruciaal in deze fase voor de operatie en logistiek rondom het traject sneltesten om door te gaan en niet stil te vallen."

In Zeist hoorde men dit weekend alleen maar positieve geluiden. "Er is gebleken dat alles bij de stadions prima is verlopen. Bij de ingang duurde het iets langer, maar iedereen zat op tijd op z'n plaats. We signaleren wel dat de app waarmee testen rondom evenementen met publiek geregeld worden, nog niet overal vlekkeloos werkt. Daarom is extra testen verstandig."

Naast het intensiever testen is ook de financiële steun voor voetbalclubs een reden voor de KNVB om dit verzoek aan Den Haag te doen. "Het is wenselijk voor de bedrijfstak om in deze fase nog publiek te ontvangen. Ook met het oog op perspectief en loyaliteit richting de fans en supporters is het fijn om nog beperkt publiek te mogen ontvangen."