'ADO wint kort geding: Chinese aandeelhouder moet miljoenen betalen'

'ADO wint kort geding: Chinese aandeelhouder moet miljoenen betalen'

26-04-2021 14:27 Laatste update: 14:31
125

Goed nieuws voor ADO Den Haag: de club heeft het kort geding tegen aandeelhouder United Vansen gewonnen. Dat betekent dat de Chinezen met twee miljoen euro plus rente en proceskosten over de brug moeten komen.

Maandag diende het kort geding van de club tegen het bedrijf uit China, dat de betalingen had stopgezet. ADO meende recht te hebben op het bedrag dat United Vansen al had gegarandeerd om het seizoen af te kunnen maken en daar is de rechter in meegegaan: volgens Omroep West moet de Haagse club twee miljoen euro plus rente en de proceskosten ontvangen.

Dat is bijzonder goed nieuws voor de Residentieclub, die in financiële problemen verkeert. Om de salarissen te kunnen blijven betalen en schuldeisers af te kunnen lossen, zijn de miljoenen spoedig nodig. Toch zou United Vansen nog roet in het eten kunnen gooien, omdat ze nog in beroep kunnen tegen de uitspraak.

De Chinezen, onder leiding van Hui Wang (foto) willen heel graag van de ADO-aandelen die zij in bezit hebben af. Er zouden meerdere gesprekken gaande zijn en tot tweemaal toe leek een akkoord dichtbij, maar nog steeds is er geen witte rook.