Wormuth over 'competitievervalsing' en uitduel met Twente: 'Dan is er de politie'

Wormuth over 'competitievervalsing' en uitduel met Twente: 'Dan is er de politie'

30-04-2021 18:57
35

Frank Wormuth vraagt zich af waarom er deze speelronde geen publiek aanwezig mag zijn in de Nederlandse stadions. De Heracles Almelo-trainer vindt dat de Nederlandse overheid vorig weekend zonder duidelijk plan te werk is gegaan en stelt op een voorzichtige manier dat er zelfs sprake kan zijn van competitievervalsing.

Eigenlijk wil Wormuth zich in eerste instantie helemaal niet uitlaten over de kwestie. "Maar ik heb een duidelijke mening", geeft hij vervolgens aan in gesprek met TC/Tubantia. "Waarom ga je eerst een weekeinde testen en kom je daarna tot de conclusie dat er nog geen wet is en je dus helemaal geen beslissing kunt nemen? Daar snap ik echt niets van."

Wedden

Meer odds

"Voor je iets doet, moet je toch weten wat je gaat doen?", vervolgt de Heracles-coach. "En of je na zo'n experiment met supporters 'ja of nee' kunt zeggen. Nu hoor ik dat ze helemaal geen wet hebben. Waarom test je dan? (...) Wat ik niet snap: politici zijn allemaal mensen met een gezond verstand. Communiceer met je achterban en onderbouw beslissingen goed. Nu lijken ze met losse flodders te schieten. Als ik zo te werk ga met mijn spelers, heb ik grote problemen."

Competitievervalsing
Heracles speelde vorige week tegen FC Emmen, waar beperkt publiek werd toegelaten. Aanstaande zaterdag spelen de zwart-witten in een leeg Erve Asito. "Het is ergens ook nog competitievervalsing", zegt Wormuth, die zijn opmerking wel nuanceert. "Wij hebben vorige week niet van Emmen verloren vanwege het publiek, maar omdat we de laatste vijf minuten niet slim genoeg waren."

De kans bestaat dat er wél weer publiek aanwezig mag zijn in speelronde 32. Dan staat voor Heracles de uitwedstrijd bij buurman FC Twente op het programma. Wormuth hoopt op toeschouwers in de Grolsch Veste. "Dat zou alleen maar mooi zijn, zeker voor FC Twente. Als ik politicus zou zijn, had ik gezegd: zeker doen, met de juiste maatregelen. Voor de mensen die zich daar dan niet aan willen houden en die geen zelfdiscipline hebben, is er de politie, daar is niets nieuws aan."