Auassar prijst 'onofficiële' Nijhuis: 'Heb mijn handen wel erg hoog he?'

Auassar prijst 'onofficiële' Nijhuis: 'Heb mijn handen wel erg hoog he?'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 09:24za 08-05-2021 om 09:24

Adil Auassar is blij dat scheidsrechter Bas Nijhuis vrijdagavond geen strafschop gaf aan Vitesse na zijn handsbal. De 34-jarige middenvelder had tijdens het moment een onderonsje met Nijhuis en gaf na de wedstrijd toe dat het misschien toch wel een penalty was.

Sparta won vrijdagavond op Het Kasteel met 3-0 van Vitesse en is daardoor de nieuwe nummer acht van de Eredivisie. De formatie van trainer Henk Fraser won al drie keer op rij, waardoor ook een plekje in de play-offs nu binnen handbereik ligt. Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse kreeg Auassar de bal in het eigen strafschopgebied ietwat ongelukkig op zijn handen, maar Nijhuis kende geen strafschop toe aan Vitesse.

"Hij gaf aan dat het officieel een penalty is", vertelt Auassar na afloop voor de camera van ESPN. "Maar de bal gaat de andere kant op en wordt tegen je aangeschoten en gaat niet richting doel". Nijhuis besloot ook na het bekijken van de beelden geen strafschop te geven. "Karakter, daar houd ik dus van", beoordeelt Auassar de beslissing van Nijhuis. "Toevallig is het nu in mijn voordeel dus heb ik makkelijk praten", gaat de middenvelder verder, terwijl hij nogmaals naar de beelden kijkt.

"Ik schrok volgens mij. Ik heb mijn handen wel heel erg hoog he? Misschien is het ook wel een penalty", lacht Auassar, die niet durft te zeggen of Sparta de play-offs gaat halen. "We hebben volgende week FC Utrecht thuis, dat is weer een pittige pot. We zijn niet in staat om te zweven en zullen gewoon weer 200% moeten geven. Dan gaan we het zien", sluit de aanvoerder af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Sparta de play-offs?

Ja
55%
Nee
45%
(570 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws