'Als je schijt hebt aan de trainingen, dan moet je weg: was iedereen het mee eens'

'Als je schijt hebt aan de trainingen, dan moet je weg: was iedereen het mee eens'

08-05-2021 15:10
11

Jordens Peters en Freek Heerkens spelen respectievelijk negen en acht jaar bij Willem II, maar hebben tijdelijk een pas op de plaats moeten maken: aanvoerder Peters is zijn basisplek kwijtgeraakt en Heerkens worstelt met blessures. De twee routiniers proberen hun teamgenoten nu op andere manier te helpen in hun degradatiestrijd.

Peters is in zijn carrière al meerdere malen geplaagd door knieklachten, is inmiddels weer fit, maar moet de laatste weken voorrang geven aan Sebastian Holmén en Sven van Beek. Normaal gesproken ontfermde hij zich als aanvoerder over teamgenoten die buiten de boot vielen. "Ik was altijd de eerste om tegen zo'n jongen te zeggen: kop omhoog, blijf werken en denk aan het teambelang. Tja, als het me dan zélf overkomt, dan kan ik moeilijk iets anders gaan doen, toch?", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

De linksbenige centrale verdediger is buiten de lijnen nog steeds de aanvoerder. "Ik ben het seizoen begonnen als aanvoerder en basisspeler, dus ik denk dat de jongens mij zo ook nog zien", stelt hij. "Het wordt anders als ik een jaar niet meer zou hebben gespeeld en nog steeds elke dag als een gek sta te schreeuwen. Dan zeggen ze vanzelf een keer: hé vriend, nou is het wel klaar. Dat is nu nog niet."

"Dan moet je wegwezen"
Collega-verdediger Heerkens heeft ook weinig minuten gemaakt, maar heeft samen met Peters zijn medespelers op scherp gezet tijdens de winterstop. "We hebben toen tegen elkaar gezegd: als je je kont tegen de krib gooit omdat je even buiten de boot valt, en je hebt schijt aan de trainingen, dan moet je wegwezen", deelt hij de belangrijkste bevindingen van het groepsgesprek in het Koning Willem II Stadion. "Daar was iedereen het toen mee eens. Dus als je nu zelf geschorst, geblesseerd of gepasseerd bent, dan moet je ook niet gaan lopen zeuren."

Willem II staat vijftiende, met één punt voorsprong op nummer zestien FC Emmen. De Tricolores spelen zondag thuis tegen PSV en treffen daarna nog ADO Den Haag en Fortuna Sittard.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie