Mooie woorden voor PSV-target Ramalho: 'Ik heb een zwak voor dat soort spelers'

Mooie woorden voor PSV-target Ramalho: 'Ik heb een zwak voor dat soort spelers'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 17:35di 18-05-2021 om 17:35

Laatste update: dinsdag 18 mei 2021 om 17:39di 18-05-2021 om 17:39

Volgens Ricardo Moniz zou PSV goede zaken doen als het André Ramalho binnen kan halen. Moniz haalde de Braziliaanse verdediger tien jaar geleden naar Red Bull Salzburg, toen hij hoofd opleidingen was van de Oostenrijkse club.

Maandag kwam het nieuws naar buiten dat PSV Ramalho bijna binnen heeft. In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt Moniz over de 29-jarige stopper. "Hij past perfect in de filosofie van Roger Schmidt en kan heel hoog op het veld spelen", vertelt Moniz over Ramalho, die al eerder speelde onder Schmidt. "Hij is niet supersnel, maar wel een intelligente en fysiek sterke kerel. Tactisch en positioneel goed ook. Als Schmidt op dezelfde manier wil pressen zoals hij dat in Salzburg heeft gedaan, moeten verdedigers tegen de middenlijn aan kunnen staan. Dat kunstje beheerst hij."

"Vanaf zijn jeugd heeft hij alles voor het voetbal over gehad", gaat Moniz verder. "Echt alles. Ik heb altijd een zwak voor dat soort spelers, met een soort overlevingsdrang. Hij kan het matchplan van Schmidt lezen en schrijven, omdat hij met hem heeft samengewerkt. Een centrale man bij PSV moet verticaal goed in kunnen passen bijvoorbeeld en die kwaliteit heeft hij. André zou nu top moeten zijn en PSV is een topclub. Het lijkt me een goede match, maar hij zal denk ik nog wat meer vanuit zijn leiderskwaliteiten moeten functioneren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet PSV Ramalho koste wat het kost binnenhalen?

Ja
45%
Nee
15%
Ik ken de speler niet goed genoeg
40%
(1541 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws