De Boer wijst naar Benzema en gaat met 'vriendenteam' naar het EK: Vind ik mooi

De Boer wijst naar Benzema en gaat met 'vriendenteam' naar het EK: "Vind ik mooi"

19-05-2021 08:49 Laatste update: 08:59
97

De meest spelers van Oranje gaan binnenkort debuteren op een eindtoernooi, maar bondscoach Frank de Boer maakt zich op voor zijn zesde eindronde. De ervaringsdeskundige beseft hoe belangrijk het is dat de sfeer in zijn selectie goed blijft.

De Boer deed als speler mee aan de EK's in 1992, 2000 en 2004 en de WK's van 1994 en 1998. In 1990 en 1996 was hij niet van de partij, maar ging het helemaal mis tijdens het WK in Italië en het EK in Engeland, mede door verstoorde verhoudingen binnen de spelersgroep. "Op die toernooien ging het niet helemaal lekker onderling. Ik ben er heilig van overtuigd dat je een fantastische sfeer moet creëren", vertelt De Boer aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

De onlangs 51 jaar oud geworden Noord-Hollander wijst naar Frankrijk, dat Karim Benzema weer in de armen heeft gesloten. Bondscoach Didier Deschamps heeft de Real Madrid-vedette echter jarenlang niet opgeroepen, vanwege diens betrokkenheid bij een sektapeschandaal met collega-international Mathieu Valbuena. Les Bleus haalden in de tussentijd de EK-finale in 2016 én werden wereldkampioen in 2018. "Normaal gesproken zou zo'n spits altijd worden opgeroepen. Maar omdat hij de sfeer zou aantasten, is dat niet gebeurd."

De Oranje-internationals komen na het weekend voor het eerst bij elkaar en zullen wekenlang op elkaars lip zitten. "Dan moet je spelers hebben die elkaar iets gunnen. Dat is cruciaal", aldus De Boer, die echter denkt dat het binnen zijn selectie wel goed zit. "Dit is echt een vriendenteam. Met jongens die bereid zijn voor elkaar te werken en ze durven onderling te zeggen waar het op staat. Dat vind ik mooi. Zo was het in 1998 ook (Nederland haalde toen de halve finale, red.), na de deceptie van twee jaar eerder."