Koeman duidelijk: 'Dan moet je de coach respecteren en de spelers nog meer'

Koeman duidelijk: 'Dan moet je de coach respecteren en de spelers nog meer'

22-05-2021 07:49 Laatste update: 10:11
80

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman voelt aan het einde van het seizoen allesbehalve de volledige steun van de clubleiding. De 58-jarige oefenmeester staat na het mislopen van de Spaanse titel onder druk bij Barça en gaat aankomende week in gesprek met voorzitter Joan Laporta.

Op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Eibar uitte Koeman openlijk zijn onvrede over de manier waarop de media in Spanje omgaan met zijn situatie bij Barcelona. "Ik weet dat er heel veel druk is dat accepteer ik, maar soms denk ik dat er in dit land een cultuur heerst waarin de media betrokken worden in de toekomst van de coach, wat in mijn ogen van weinig respect getuigt."

Daarnaast was Koeman heel eerlijk over het bestuur van de Catalaanse club. "In het laatste deel van het seizoen heb ik de steun vanuit de club niet gevoeld. In de laatste maand van het seizoen moet je de coach respecteren en de spelers nog meer", vindt Koeman. "Er zijn dingen in de media gekomen en zij verdienen die behandeling niet. Zaken zouden anders aangepakt moeten worden. Om eerlijk te zijn weet ik niet of ik zal doorgaan als coach."