Douglas Costa keert na twaalf jaar terug bij jeugdliefde in Brazilië

Douglas Costa keert na twaalf jaar terug bij jeugdliefde in Brazilië

22-05-2021 09:22 Laatste update: 10:04
12

Juventus-aanvaller Douglas Costa vertrekt uit Italië en gaat op huurbasis terug naar zijn geboorteland. De dertigjarige vleugelspeler speelde het huidige seizoen in het shirt van Bayern München en vertrekt per direct naar het Braziliaanse Grêmio.

Costa kwam dit seizoen niet voor in de plannen van Juventus-coach Andrea Pirlo en vertrok op huurbasis naar Bayern München. Ook bij de kampioen van Duitsland kwam de Braziliaan, mede voor blessures, slechts sporadisch aan spelen toe en bleef de teller steken op elf wedstrijden en één competitietreffer. 

Wedden

Meer odds

Voor Grêmio debuteerde Costa in het betaald voetbal. Na twee jaar Grêmio vertrok Costa naar Oekraïne, waar hij vijf jaar speelde voor Shaktar Donetsk. In 2015 pikte Bayern hem op, waarna hij in 2018 de overstap maakte naar Juventus. In Turijn heeft Costa nog een contract tot medio 2022. Grêmio kan echter niet direct beschikken over Costa. De vleugelaanvaller is nog altijd herstellende van een scheurtje in zijn voet, die de Braziliaan al sinds februari aan de kant houdt.