Steijn geeft duidelijkheid over toekomst na NAC-sof: 'Hebben we zo afgesproken'

Steijn geeft duidelijkheid over toekomst na NAC-sof: 'Hebben we zo afgesproken'

23-05-2021 23:02
73

NAC Breda-trainer Maurice Steijn baalt als een stekker van de misgelopen promotie van zijn ploeg. De Bredanaars verloren in de finale van de play-offs om promotie/degradatie in de laatste minuut van NEC, waardoor NAC ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt.

"Wat we vandaag hebben meegemaakt, heb ik in mijn leven nog nooit meegemaakt", vertelt een zichtbaar ontgoochelde Steijn voor de camera van BN DeStem. "Niet bij ADO, niet als NAC-speler. Het was fenomenaal. In de wedstrijd hebben we er alles aan gedaan om te winnen. Dan krijg je een minuut voor tijd die goal tegen en valt de droom in duigen..."

Wedden

Meer odds

Onder de NAC-aanhang bestaat er dit seizoen onvrede over de werkwijze van Steijn. De trainer verwacht dat hij volgend seizoen echter ook weer trainer van de club zal zijn. "Zo hebben we dat wel afgesproken. We zijn in die wetenschap begonnen elf maanden geleden. We hebben de ploeg ingericht om dit jaar of volgend jaar naar de Eredivisie te gaan. Met die missie ben ik hier gekomen en die wil ik volmaken."

In de laatste minuut van de play-offfinale kreeg NAC de winnende goal tegen van NEC-aanvaller Jonathan Okita. De Bredase club speelt volgend seizoen dus ook in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl NEC dan wél in de Eredivisie actief zal zijn.