De Boer waagt zich aan voorspelling groepsfase: 'Verstandiger om tweede te worden'

De Boer waagt zich aan voorspelling groepsfase: 'Verstandiger om tweede te worden'

25-05-2021 10:55
89

Bondscoach Frank de Boer heeft zich op weg naar Zeist gewaagd aan een voorspelling van het aankomende EK. De keuzeheer verwacht alle groepswedstrijden winnend af te sluiten, maar betwijfelt of dat wel de juiste keuze zal zijn.

De Boer wordt door straatvoetballer Soufiane Touzani naar Zeist gebracht, waar Nederland vanaf maandag officieel begint aan de voorbereiding op het EK. Woensdag maakt De Boer zijn definitieve selectie bekend voor het Europese toernooi van aankomende zomer.

Wedden

Meer odds

In de auto bij Touzani wordt De Boer gevraagd naar zijn voorspellingen voor de wedstrijden in de groepsfase. De Boer verwacht een 3-1 overwinning op Oekraïne en een 2-1 winst op Oostenrijk. "Dan zijn we gekwalificeerd denk ik al, voor de volgende ronde", vertelt de bondscoach.

Touzani vraagt vervolgens of De Boer denkt dat Oranje de laatste groepswedstrijd van Noord-Macedonië gaat verliezen. "Nee, die winnen we met 3-0. Maar misschien moeten we die wel verliezen", doelend op het feit dat je als groepswinnaar een zeer sterk land uit een andere poule kan krijgen. "Misschien is het verstandiger om tweede te worden", lacht De Boer.

De bondscoach krijgt van Touzani de complimenten over zijn kennis over de mogelijkheden na de groepsfase. "Ja, dat is de voorbereiding. We hebben vijf scenario’s. Je kan eerste of twee worden in de poule en als je derde wordt heb je nog drie andere scenario’s", sluit De Boer af.