De Boer neemt herstellende Blind mee: 'Moeten ons richten op tweede wedstrijd'

De Boer neemt herstellende Blind mee: 'Moeten ons richten op tweede wedstrijd'

26-05-2021 16:58
60

Daley Blind raakte eind maart geblesseerd tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd en leek toen een streep door het EK te kunnen zetten. Bondscoach Frank de Boer heeft de Ajax-routinier echter opgenomen in zijn EK-selectie en vertrouwt erop dat hij op tijd fit is voor het toernooi.

Blind heeft sinds 30 maart geen wedstrijdminuut meer gemaakt en heeft bij Oranje nog niet meegedaan aan de groepstraining, heeft De Boer bevestigd tijdens de persconferentie van woensdag. "Hij staat er hartstikke goed voor op dit moment", laat hij echter weten. "Hij is al een week op het veld aan het trainen, is aan het trainen, aan het sprinten. Eigenlijk alles aan het doen, alleen nog niet met de groep geweest. Hij zal de 28ste aansluiten."

Dan gaat de EK-delegatie van Oranje naar Portugal voor een trainingskamp. Vijf dagen later speelt Oranje een oefenduel met Schotland, maar die wedstrijd komt naar verwachting nog te vroeg. "Ik denk zelf dat we ons moeten richten op de tweede wedstrijd (op zondag 6 juni tegen Georgië in Enschede, red.). Hopelijk kan hij de 28ste al aansluiten bij de groepstraining. En van daaruit proberen progressie te boeken. En het zou mooi zijn als hij 6 juni wat minuten zou kunnen maken."