De Boer deelt tikje uit richting de media: 'Jullie deden er altijd lacherig over'

De Boer deelt tikje uit richting de media: 'Jullie deden er altijd lacherig over'

05-06-2021 15:41 Laatste update: 19:50
96

Frank de Boer gaat op de persconferentie voor de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Georgië in op de uitspraken van Georginio Wijnaldum, die aangaf zichzelf niet als dé aanvoerder van Oranje te zien. De Liverpool-middenvelder liet daarbij de naam van Kevin Strootman vallen.

De Boer begrijpt dat Wijnaldum deze uitspraken heeft gedaan en legt vervolgens zijn beslissing om Strootman niet mee te nemen naar het EK uit. "Ik heb al gezegd dat dat soort spelers belangrijk kunnen zijn, al moeten ze ook voetballend wat toe kunnen voegen. Dus dat is een overweging die je maakt", aldus De Boer.

De bondscoach deelt daarbij een sneertje uit in de richting van de aanwezige journalisten. "Volgens mij waren jullie niet heel positief toen ik Strootman selecteerde en nu moet ik hem opeens weer selecteren. Zo gaat het meestal. Jullie deden er altijd lacherig over, net als wanneer er iemand achter de muur ligt. Je kijkt of je genoeg mensen die die rol kunnen invullen. Laten we hopen dat dat gaat gebeuren. Kevin kon dat hartstikke goed. Iemand gaat die rol ook op zich nemen."