ED: PSV dendert door in week van eerste training en werkt aan Boscagli-nieuws

ED: PSV dendert door in week van eerste training en werkt aan Boscagli-nieuws

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 07:20di 22-06-2021 om 07:20

PSV gaat langer door met Olivier Boscagli, meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagochtend. De Monegaskische linkspoot heeft zich na een moeizaam debuutseizoen ontpopt tot één van de revelaties in Eindhoven en staat op het punt om zijn contract te verlengen.

Boscagli kwam in 2019 voor twee miljoen euro over van OGC Nice en ondertekende toen een vierjarig contract. Nu heeft hij dus nog twee contractjaren voor de boeg, maar PSV wil de verbintenis van de Fransman 'verlengen en opwaarderen', bericht het ED. Voor hoeveel seizoenen hij bij gaat tekenen, is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat er spoedig nieuws uit Eindhoven zal komen.

Waar Boscagli in zijn eerste seizoen nog reservelinksback was, groeide hij na de komst van Roger Schmidt uit tot centrale verdediger en mocht hij het een paar keer zelfs op het middenveld proberen. Volgend seizoen lijkt hij zich uitsluitende op een plekje centraal achterin te moeten richten: PSV hield Marco van Ginkel namelijk al binnenboord en heeft met oude bekende Davy Pröpper nóg een middenvelder in het vizier.

De Eindhovenaren beginnen vrijdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naast Van Ginkel en – binnenkort – Pröpper zijn ook Joël Drommel, André Ramalho en Philipp Mwene binnengehaald. Lars Unnerstall werd geruild voor Drommel en is vooralsnog de enige vertrekker. PSV kan Timo Baumgartl, Pablo Rosario en de teruggekeerde huurlingen Ritsu Doan (Arminia Bielefeld), Michal Sadílek (Slovan Liberec), Derrick Luckassen (Kasimpasa) en Bruma (Olympiakos Piraeus) echter nog kwijtraken. Ook is het de vraag of RB Leipzig doelman Yvon Mvogo vervroegd terughaalt, nu de Zwitser met Drommel een nieuwe concurrent heeft gekregen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt PSV volgend seizoen kampioen?

Ja
55%
Nee
45%
(1670 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws