Van Hanegem baalt van Oranje: 'Dat is toch ongelooflijk, wat zit je nou te zeiken'

Van Hanegem baalt van Oranje: 'Dat is toch ongelooflijk, wat zit je nou te zeiken'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 18:56di 22-06-2021 om 18:56

Willem van Hanegem is niet onder de indruk van het optreden van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië. De clubicoon van Feyenoord vond het na rust wel een stuk beter gaan, toen bondscoach Frank de Boer switchte naar een 4-3-3 systeem.

"Ik vond de wedstrijd niet echt bijzonder. Dit elftal met deze kwaliteiten en dat systeem (5-3-2, red.), was bijna nooit van zijn leven in de zestienmeter. Nooit. Een back moet komen om de goals te maken", doelt Van Hanegem in gesprek met ESPN op Denzel Dumfries. "In de tweede helft zie je ineens elke keer drie, vier mensen in de zestien meter. Wijnaldum had een bal, pats, boem, die tikte hij binnen. Het is een teken dat hij daar is en degene die schoot was er ook, en nog iemand."

Aan de bezetting voor het doel ontbreekt het volgens Van Hanegem in het 5-3-2 systeem. Hij genoot dan ook niet van de eerste helft. "Wat interesseert het mij nu dat er zes mensen de bal naar elkaar spelen? Er staat één geweldige speler van 38 jaar (Pandev, red.) in zijn uppie, tegenover zes van ons. Dat is toch ongelooflijk. Zorg nou dat je godverdimme met je elftal daar bent", stelt De Kromme, terwijl hij naar voren wijst.

Van Hanegem zag het in een fase na rust beter gaan. "Het komt doordat ze 4-3-3 gingen spelen. Dan gaat het allemaal makkelijker. Je kunt elkaar makkelijker vinden en makkelijker naar voren spelen." Ook Steven Berghuis vertolkte volgens hem een positieve rol. "Of hij nu echt goed speelde... maar je krijgt toch een andere manier van spelen. Dan ga je letten op een crossbal, die werd dan onderschept, maar dan denk ik: wat zit je nou te zeiken man."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws