Negatieve sfeer rond Spanje: 'Enrique was al niet populair, zeker in Madrid niet'

Negatieve sfeer rond Spanje: 'Enrique was al niet populair, zeker in Madrid niet'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 09:13wo 23-06-2021 om 09:13

Voor het Spaanse team is het nu al alles of niets op het EK. La Roja moet woensdagavond winnen van Slowakije om zich te plaatsen voor de achtste finales. Volgens NOS-correspondent Edwin Winkels is het hommeles in Spanje.

"Er hangt een negatieve sfeer", vertelt Winkels in gesprek met de omroep. "Er was tegen Polen geen verbetering zichtbaar ten opzichte van de eerste wedstrijd. Slowakije, de derde tegenstander, lijkt op papier minder kwaliteit te hebben dan Spanje, maar dat was met Zweden en Polen ook het geval."

Volgens Winkels ligt bondscoach Luis Enrique onder vuur in Spanje. "Luis Enrique was al niet populair en in de hoofdstad al helemaal niet, nadat hij geen enkele speler van Real Madrid had opgenomen in zijn EK-selectie", verklaart hij. "Op het veld ontbreekt het aan een echte leider. Sergio Ramos is er niet bij. Sergio Busquets is net terug na een coronabesmetting, maar de vraag is of hij vanavond tegen Slowakije ook wordt opgesteld. Hij had de laatste tijd al niet standaard een basisplaats."

De Spaanse spelers wijzen ondertussen ook naar het slechte veld in Sevilla, dat door de hitte kurkdroog is. Eerder liet Rafael van der Vaart zich negatief uit over de Spanjaarden. Onder meer Koke en Sergio Busquets reageerden als door een adder gebeten.

De aftrap van Spanje - Slowakije is om 18.00 uur. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws