Nigel de Jong: 'Gebrek aan mentaliteit, dit Nederland miste een echte leider'

Nigel de Jong: 'Gebrek aan mentaliteit, dit Nederland miste een echte leider'

28-06-2021 07:24
40

Nigel de Jong baalt flink van de onthutsende nederlaag van het Nederlands elftal in de achtste finale van het EK. De 81-voudig international zag dat Oranje niet goed reageerde op de rode kaart van Matthijs de Ligt.

Het was volledig verdiend voor Tsjechië, zo eerlijk moet je zijn", zegt De Jong bij ITV. "Het was een heel zwak optreden van Nederland, zeker na de rode kaart. Er was een gebrek aan intensiteit, aan agressie, aan mentaliteit. Soms zie je dat een team na een rode kaart beter gaat spelen met tien man, maar het mocht vandaag niet zo zijn. Het was een heel matige vertoning van Nederland."

Volgens de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en Manchester City verzuimde bondscoach Frank de Boer goed in te grijpen na de rode kaart. "Er was geen geloof. Na de rode kaart was het geloof weg. Er was geen geloof om de aanval te zoeken en proberen te winnen. We misten in deze wedstrijd een echte leider, die kan zeggen: jongens, wat er ook gebeurt we gaan eruit met een knaller of we gaan strijdend ten onder."