Van Bommel duidelijk na ESPN-opmerking: 'Door wat verteld is, is dat ontstaan'

Van Bommel duidelijk na ESPN-opmerking: 'Door wat verteld is, is dat ontstaan'

01-07-2021 08:35 Laatste update: 08:54
36

Mark van Bommel vindt zichzelf geen 'controlfreak'. Dat beeld is door de buitenwereld gecreëerd, stelt de trainer van VfL Wolfsburg.

Voor de camera van ESPN krijgt wordt Van Bommel ermee geconfronteerd dat hij 'zich het liefst met van alles bemoeit'. "Door wat er verteld is, is het beeld ontstaan dat ik een controlfreak ben", reageert de oefenmeester. "Maar als je mij kent, dan weet je dat ik alleen wat zeg als het in mijn ogen niet goed is. Dat is heel normaal."

Van Bommel schoof ook aan bij een persconferentie. Daar vertelde hij dat hij de hoge verwachtingen in Wolfsburg voelt. "Dat hoort erbij", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Kijk hoeveel grote clubs je in Duitsland hebt. En er zijn er maar vier die de Champions League kunnen halen."

Met zijn voorganger Oliver Glasner wordt Van Bommel niet graag vergeleken. "Ik kan alleen voor mezelf spreken. Ik ben een Nederlander en wil aanvallend voetbal spelen. Dat mensen die in het stadion zitten en naar de wedstrijd kijken zeggen: dat is een team van Mark van Bommel."