NOS: Ten Hag én Schreuder zullen niet ingaan op eventuele KNVB-invitatie

NOS: Ten Hag én Schreuder zullen niet ingaan op eventuele KNVB-invitatie

02-07-2021 15:16
89

De KNVB kan opnieuw twee namen doorstrepen, meldt de NOS vrijdagmiddag. Ajax-trainer Erik ten Hag en FC Barcelona-assistent Alfred Schreuder zijn beiden niet beschikbaar voor het opvolgen van Frank de Boer.

De bondscoach nam na de EK-uitschakeling tegen Tsjechië afscheid van het Nederlands elftal. Sindsdien gonst met van de speculaties over mogelijke opvolgers. De namen van Ten Hag en Schreuder – tussen januari 2018 en de zomer van 2019 nog collega's bij Ajax – kunnen in elk geval van het lijstje met potentiële nieuwe bondscoaches verwijderd worden. Volgens 'onderzoek van de NOS' is de Ajax-trainer zijn club trouw zal blijven. Schreuder laat bovendien zelf aan de omroep weten dat hij niet in zal gaan op een eventuele uitnodiging.

Eerder deze week werd ook duidelijk dat scheidend Duits bondscoach Joachim Löw niet bij Oranje aan de slag zal gaan. De naam van Henk ten Cate is al een aantal keer gevallen: Johan Derksen wist in De Oranjezomer te melden dat Ten Cate plotseling naar Nederland is gevlogen, maar Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam meldde in datzelfde programma dat de deur naar Zeist niet wijd open staat. Verder berichtte De Volkskrant dat Louis van Gaal niet onwelwillend staat tegenover een derde ambtstermijn als bondscoach.