Drie kopgoals, drie keer Harry, wéér de nul: Engeland imponeert tijdens Rome-reis

Drie kopgoals, drie keer Harry, wéér de nul: Engeland imponeert tijdens Rome-reis

03-07-2021 22:48
90

Engeland mag na één uitstapje in Rome alweer terug naar het eigen Wembley. De ploeg van Gareth Southgate heeft ook in zijn vijfde EK-wedstrijd de nul gehouden en staat na een 0-4 zege op Oekraïne in de halve finales.

De Oekraïners hadden de verlenging tegen Zweden nog in de benen en liepen in het Stadio Olimpico al vroeg achter de feiten aan. Na vier minuten gleed Harry Kane al de openingstreffer binnen, na een bekeken steekpass van Raheem Sterling. In het verloop van de eerste helft gebeurde er echter niet veel: Engeland controleerde en Oekraïne was onmachtig. Inzetten van Roman Yaremchuk, Declan Rice, Jadon Sancho en Mykola Shaparenko waren de spaarzame hoogtepunten voordat de rust aanbrak.

Wedden

Meer odds

In het begin van de tweede helft lieten de Oekraïners zich echter opnieuw verrassen. Binnen één minuut na rust kopte Harry Maguire de 0-2 achter Georgi Bushchan, niet veel later had naamgenoot Kane ook succes met het hoofd: Luke Shaw was in beide gevallen de aangever van dienst. Na die twee treffers was de koers wel gelopen. De 0-4 van Jordan Henderson na een uur spelen – ook al met het hoofd – was de kers op de taart voor de Engelsen.

Doelman Jordan Pickford moest nog één enkele keer handelend optreden buiten zijn straf, maar wist opnieuw de nul te houden. De Engelsen hebben in de slotfase alvast krachten kunnen sparen voor hun halve finale: The Three Lions gaan woensdag in Londen, om 21.00 uur Nederlandse tijd, met Denemarken strijden om een ticket voor de EK-finale.