Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

Heerenveen zoekt 'nieuwe' captain: 'Misschien geef ik de band weer aan anderen'

Heerenveen zoekt 'nieuwe' captain: 'Misschien geef ik de band weer aan anderen'

Gepubliceerd: dinsdag 6 juli 2021 om 14:32di 06-07-2021 om 14:32

Laatste update: dinsdag 6 juli 2021 om 15:40di 06-07-2021 om 15:40

Er bestaat onduidelijk over het aanvoerderschap bij sc Heerenveen. Henk Veerman, die vorig seizoen de band droeg in het Abe Lenstra Stadion, heeft aangegeven open te staan voor een captainswissel.

De spits gaf tegenover Voetbal International aan dat hij trainer Johnny Jansen daarover had aangesproken. "Na het seizoen heb ik bij de trainer aangegeven dat hij misschien beter op zoek kon naar een ander. Het was vorig seizoen gewoon niet goed. Vervolgens heb ik tegen de trainer gezegd: als jij het gevoel hebt dat dat aan de aanvoerder ligt, dan staat het je vrij een ander te kiezen. Zodoende heb ik gezegd dat ik de band graag overgeef."

Jansen zegt echter dat het zijn eigen besluit was om Veerman de band af te nemen en laat ook weten dat de spits hem misschien weer terugkrijgt. "Na afgelopen seizoen willen we nieuwe energie in de groep brengen", liet hij optekenen. "Nu droegen Rodney Kongolo en Pawel Bochniewicz de band, misschien geef ik 'm volgende week wel weer aan twee anderen. Dat zou uiteindelijk ook gewoon Henk kunnen zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws