Kuipers en Makkelie op 'Mount Everest': 'De anderen zullen nooit iets voorstellen'

Kuipers en Makkelie op 'Mount Everest': 'De anderen zullen nooit iets voorstellen'

07-07-2021 14:17
22

Dick Jol is niet bepaald onder de indruk van het Nederlandse scheidsrechtersgilde. Ondanks het feit dat Björn Kuipers en Danny Makkelie de laatste twee EK-wedstrijden fluiten en volgens hem 'alle lof' verdienen, noemt de oud-arbiter het algehele niveau 'niet denderend'.

"Laten we alsjeblieft niet overdrijven, zeg", reageert Jol tegenover het Algemeen Dagblad. "Zo denderend is het niveau van onze scheidsrechters helemaal niet. Makkelie en Kuipers staan op de Mount Everest. Alles wat achter die twee komt, zal nooit hoger komen dan het dal. Ga de namen maar af. De Lindhouts, de Higlers en noem ze allemaal maar op; internationaal gaan ze nooit iets voorstellen."

Volgens Jol zijn Nederlandse arbiters over het algemeen geen sterke persoonlijkheden. "Onze scheidsrechters zijn poppen, die zich veel te veel laten leiden door de VAR. En de enige die dit níet doet, Bas Nijhuis, slaat juist weer door naar de andere kant. Die bepaalt gewoon zijn eigen regels. En dat kan natuurlijk ook niet. Ik denk dat er qua opleiding en coaching nog heel veel moet gebeuren, willen we in de toekomst meer authentieke en onafhankelijke scheidsrechters zoals Makkelie en Kuipers krijgen. Voorlopig zie ik ze in elk geval niet", besluit Jol.