Advocaat in de clinch met Feyenoord: 'Wat een gelul, ik vind het een schande'

Advocaat in de clinch met Feyenoord: 'Wat een gelul, ik vind het een schande'

09-07-2021 09:20 Laatste update: 09:40
283

Jan Boskamp vindt het verwerpelijk Feyenoord niet van plan is een Europese bonus uit te betalen aan oud-trainer Dick Advocaat en zijn staf. Dat zegt de oer-Feyenoorder bij De Oranjezomer.

Advocaat leidde Feyenoord afgelopen seizoen via de play-offs naar de Conference League-voorronde. Feyenoord ziet dat niet als Europees voetbal. "Ik vind het een schande", reageert Boskamp. "Als je Europees voetbal haalt, moet je de afspraken in het contract nakomen. Wat is dit nou voor gelul?"

Johan Derksen stelt dat Advocaat misschien één keer zijn principes moet laten varen. "Dick heeft veel verdiend in de voetballerij en gaat nu weer in het openbaar de strijd aan. Ik zou zeggen: steek het in je reet." René van der Gijp denkt dat Advocaat het niet alleen voor zichzelf doet. "Het gaat hem natuurlijk ook om de andere stafleden, John de Wolf en Cor Pot."

Advocaat zei donderdag bij de talkshow VI EK LIVE dat het conflict 'nog wel een staartje gaat krijgen'. "Ik vind dit zó laag. Het gaat niet om geld, maar om het principe." Feyenoord zegt een eventuele rechtszaak 'met vertrouwen tegemoet te zien'.