Overmars ziet Berghuis als buitenkansje: 'We denken dat er nog rek in zit'

Overmars ziet Berghuis als buitenkansje: 'We denken dat er nog rek in zit'

16-07-2021 17:08 Laatste update: 17:11
106

Marc Overmars toont zich gelukkig met de komst van Steven Berghuis naar Ajax. Volgens de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers zit de 29-jarige Oranje-international nog niet aan zijn plafond.

"Steven is een belangrijke Nederlandse speler, hij heeft de afgelopen jaren stappen gezet en is als gevolg daarvan ook international geworden. De mogelijkheid diende zich aan om hem over te nemen en wij denken hem goed te kunnen gebruiken", vertelt Overmars op de website van Ajax.

"De laatste seizoenen van Ajax laten zien dat we ontzettend veel wedstrijden spelen, dus het is belangrijk dat we alle posities goed bezet hebben", vervolgt de directeur. "We halen met hem een creatieve aanvaller in huis met een hoog rendement, zijn cijfers spreken voor zich. Samen met de andere technische mensen bij Ajax denk ik dat er nog rek in zit. Wij denken dat hij bij ons een nog betere speler kan worden. Dat mag hij vanaf deze zomer laten zien."

Ajax maakte vrijdag bekend dat het op hoofdlijnen een akkoord heeft bereikt met Berghuis en Feyenoord. De rechtsbuiten moet nog wel de medische keuring ondergaan, voordat hij een contract tekent tot medio 2025 in de Johan Cruijff Arena.