Oranje Leeuwinnen 'ontkooid': 'Gelukt 'versoepelingen' doorgevoerd te krijgen'

Oranje Leeuwinnen 'ontkooid': 'Gelukt 'versoepelingen' doorgevoerd te krijgen'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 09:14do 22-07-2021 om 09:14

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 11:20do 22-07-2021 om 11:20

De organisatie van de Olympische Spelen heeft gehoor gegeven aan de noodkreet van Sarina Wiegman, de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Na de 3-10 overwinning op Zambia stelde Wiegman dat de selectie in 'een gevangenis' zit.

In Japan worden de coronamaatregelen streng in stand gehouden. Zo mochten de Oranje Leeuwinnen zich niet in openbare ruimtes begeven en ook in de tuin van het hotel mocht de selectie zich niet vertonen. "Zó kan het niet langer blijven. We moeten gewoon even naar buiten kunnen! Dus praat ik er niet meer over. Het is voor ons echt onmogelijk om corona op te lopen", vertelde Wiegman al na de wedstrijd tegen Zambia. 

De organisatie van de Spelen heeft meteen wat gedaan met de uitlatingen van Wiegman. Er hebben gesprekken plaatsgevonden tussen woordvoerders van de Leeuwinnen, het management het hotel en mensen van Tokyo2020. Hierin lieten de Leeuwinnen nogmaals hun zorgen blijken. "Het is dan ook gelukt om het leven in de bubbel wat te normaliseren en enkele 'versoepelingen' doorgevoerd te krijgen", vertelt persvoorlichter Anja van Ginhoven in gesprek met De Telegraaf.

Door de versoepelingen hoeven de speelsters niet langer door een achteraf gelegen goedereningang en de goederenlift het hotel te betreden. Ze mogen nu gewoon via de hoofdentree en de lobby, als er maar geen gebruik wordt gemaakt van de liften. "Daar zijn we uiteraard heel blij mee, want dit is in het kader van mentale gezondheid van sporters heel belangrijk", zo sluit Van Ginhoven af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws