Lof voor PSV-uitblinkers: 'Madueke is indrukwekkend, Götze buitencategorie'

Lof voor PSV-uitblinkers: 'Madueke is indrukwekkend, Götze buitencategorie'

08-08-2021 10:10
169

Kenneth Perez steekt de loftrompet over PSV-smaakmaker Noni Madueke. De nog altijd pas negentienjarige Engelsman is furieus aan het seizoen begonnen en legde zaterdagavond ook Ajax op de pijnbank in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (4-0).

Madueke maakte de eerste twee doelpunten in Amsterdam. "Hij is in bloedvorm. Wat we zien is indrukwekkend", stelt Perez bij ESPN. "De snelheid waarmee hij de dingen doet. Dat zag ik vorig jaar eigenlijk vooral bij mijn vriend aan de linkerkant, Cody Gakpo. En dat zie ik bij hem nu ook. Hoofd omhoog, hij heeft heel snel bijgeleerd in de vakantie. PSV is een veel volwassener elftal."

Ook Mario Götze oogt sterker dan vorig seizoen. "Die speelde op zijn sloffen. Hij heeft vorig jaar niet het verschil kunnen maken, maar dit jaar, echt…" Arnold Bruggink is het daarmee eens. "Hoe hij vandaag voetbalt man, hij is buitencategorie voor PSV. Ik heb genoten van de manier waarop hij speelt. En hij blijft ook staan, zelfs op de laatste momenten komt hij nog in de zestienmeter."

Volgens Marciano Vink zal PSV zuinig moeten zijn op de Duitse spelmaker. "Het is voor PSV van groot belang dat hij fit blijft. Ik zie in de selectie niet iemand die kan brengen wat hij op die nummer tien-positie brengt. Hij brengt heel veel extra's voor dit team."