Van Bommel dankt Weghorst en kruipt door het oog van de naald tegen vierdeklasser

08-08-2021 18:06
49

Mark van Bommel heeft met zijn VfL Wolfsburg ternauwernood de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi overleefd. Preussen Münster, actief in de Regionalliga West, dwong een verlenging af en ging pas in minuut 103 op de knieën.

Münster is een hoogvlieger op het vierde Duitse niveau en is dus een tegenstander waar Wolfsburg op papier eenvoudig van zou moeten winnen. Dat dat er niet in zat bleek al heel snel, want ondanks het vele balbezit en de nodige schoten konden de mannen van Van Bommel de ban maar niet breken.

Ook Wout Weghorst, die als diepe spits opgesteld stond, deelde in de malaise. De Nederlander liet vlak voor rust een grote kans op de openingstreffer liggen en moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg steeds meer vertrouwen kreeg in een goed resultaat. Een kwartier voor tijd kreeg Wolfsburg het deksel al helemaal op de neus.

Het eerste schot tussen de palen van Münster werd namelijk een doelpunt. Marcel Hoffmeier kreeg het doelpunt op zijn naam en probeerde er in het restant van de wedstrijd samen met zijn team voor te zorgen dat Die Wölfe van scoren af werden gehouden. Dat lukte niet, want Josip Brekalo maakte er vlak voor tijd 1-1 van.

In de verlenging was het wachten op het beslissende doelpunt van de Bundesliga-formatie. In minuut honderddrie viel die goal dan ook en het was niemand anders dan Weghorst die zijn trainer redde. De spits tekende de 1-2 aan en dat was het cruciale doelpunt. In blessuretijd maakte Ridle Baku er nog 1-3 van.