Tagliafico schrikt clubs af tijdens Ajax-PSV, Ten Hag ontkent: 'Staat er los van'

Tagliafico schrikt clubs af tijdens Ajax-PSV, Ten Hag ontkent: 'Staat er los van'

09-08-2021 06:48 Laatste update: 06:54
157

Na de strijd om de Johan Cruijff Schaal lijkt de kans klein dat Nicolás Tagliafico deze zomer Ajax nog verlaat. De Argentijn kreeg rood en volgens De Telegraaf schrikt hij daarmee geïnteresseerde clubs af.

Tagliafico werd zaterdagavond overvleugeld door PSV-uitblinker Noni Madueke, die twee keer scoorde. Vlak voor rust raakte de 28-jarige linksback van de regen in de drup: scheidsrechter Björn Kuipers gaf hem rood na een frustratietackle op André Ramalho. PSV liep vervolgens uit naar een 0-4 overwinning.

In 140 officiële wedstrijden voor Ajax pakte Tagliafico drie rode en veertig gele kaarten. Dat hoge moyenne is één van de redenen dat geïnteresseerde clubs hem nog altijd niet hebben opgepikt bij Ajax, terwijl de Amsterdammers bereid zijn mee te werken aan een transfer. Zijn leeftijd en 'kaartenverzamelwoede', zoals De Telegraaf het noemt, schrikt af.

'Het is een publiek geheim dat de 'onbetrouwbaarheid' van Tagliafico, iets waar Erik ten Hag een broertje dood aan heeft, in het veelvuldige overleg met directeur voetbalzaken Marc Overmars een thema is', schrijft de ochtendkrant. Ten Hag ontkent dat overigens. "Dat staat er totaal los van. Vorig seizoen zouden we al meewerken, mits er aan bepaalde voorwaarden zou worden voldaan. Maar Nico zal ons niet zomaar verlaten. Hij heeft het naar zijn zin en als hij blijft, doet hij dat met heel zijn hart."