Spaanse pers: Memphis 'nieuwe leider' van Barcelona in post-Messi-tijdperk

09-08-2021 08:10 Laatste update: 10:02
97

Memphis Depay staat er goed op in Spanje: in de eerste wedstrijd van het post-Messi-tijdperk, tekende de Oranje-aanvaller voor een goal en assist in de strijd om de Trofeo Joan Gamper tegen Juventus (3-0). Het leidt tot lovende commentaren in de Spaanse pers.

Memphis opende binnen drie minuten de score voor Barcelona. 'Inderdaad, drie minuten. De supporters van Barcelona kregen geen kans om te blijven hangen in het verdriet van Messi's vertrek', schrijft Diario SPORT, dat Memphis beloont met een 9. 'De Nederlander is bij Barça binnengekomen door de voordeur en is klaar om het tweede project van Ronald Koeman te leiden. Als hij een kans krijgt, is het raak. Dat heeft Barça de laatste jaren gemist.'

'Memphis verzacht de pijn', kopt AS. 'Memphis had de leiding over de wedstrijd die het verdriet na het traumatische vertrek van Messi moest verlichten. De dag begon in mineur en met tranen, maar eindigde met een sprankje hoop. Juventus werd met 3-0 verslagen en Barça zette de eerste stap op weg naar herstel.'

De Madrileense krant bombardeert Memphis tot 'de nieuwe leider van Barcelona'. De prijs voor man of the match was voor doelman Neto, maar de Nederlander behoort tot de uitblinkers. 'Het is duidelijk dat hij de meest helderziende en effectieve aanvaller is. Messi's afscheid en Agüero's blessure maken hem de spil in de voorhoede.'

Bij afwezigheid van Messi eiste Memphis ook de vrije trappen en corners op, waardoor hij ook aan de basis stond van de 2-0 van Martin Braithwaite. 'El Pistolero', komt Mundo Deportivo met een nieuwe bijnaam op de proppen. 'Memphis maakte zijn derde doelpunt. Het is een veelbelovende start voor de intelligent voetballende zomeraankoop. Het was prachtig geweest om hem naast Messi te zien, maar dat is niet meer mogelijk.'