Rutten: 'Dat heeft Madueke gemeen met Robben op die leeftijd, het is een gave'

Rutten: 'Dat heeft Madueke gemeen met Robben op die leeftijd, het is een gave'

12-08-2021 07:15
33

Fred Rutten ziet veel overeenkomsten, maar ook belangrijke verschillen tussen Noni Madueke en de jonge Arjen Robben. De negentienjarige Engelsman is overtuigend aan het nieuwe seizoen begonnen met PSV.

"Wat mooi en bijzonder is bij deze speler, is hoe hij tijdens een dribbel nog kan doorversnellen", zegt Rutten in het Algemeen Dagblad. "Als je iets zoekt wat Madueke gemeen heeft met Arjen Robben op die leeftijd, dat is het zeker dát. Er zijn meer spelers die heel snel weg zijn op de eerste meters. Maar slechts een enkeling kan nog een versnelling ín de versnelling plaatsen met de bal aan de voet. Dat is een gave."

Rutten was tussen 2002 en 2004 assistent-trainer bij PSV, waar hij samenwerkte met de destijds ook negentienjarige Robben. Hij ziet parallellen, maar ook verschillen tussen de twee. "Hun dribbel, de techniek, die is op zichzelf totaal anders. Bij Arjen was het eigenlijk heel apart. Hij hield de bal constant heel dicht bij zich. De eerste keren dat je het zag, dacht je telkens: die gaat zo struikelen. Maar dat gebeurde nooit."

Madueke dribbelt 'ruimer', stelt Rutten. Hij is onder de indruk van de PSV-aanvaller. "Alles bij elkaar heeft Madueke veel in huis om ver te komen. Ook zijn rechtervoet is nu al heel aardig ontwikkeld bijvoorbeeld. Dat zag je tegen Ajax bij zijn tweede goal."