LC: Heerenveen krijgt meer dan welkom extraatje door toptransfer Dumfries

LC: Heerenveen krijgt meer dan welkom extraatje door toptransfer Dumfries

12-08-2021 19:38
56

SC Heerenveen heeft de oren gespitst na het nieuws uit Milaan en Eindhoven. De Friezen gaan meeprofiteren van de naderende toptransfer van Denzel Dumfries, die op het punt staat om PSV te verruilen voor Internazionale.

Dumfries kwam in 2017 over van Sparta en werd één jaar later alweer verkocht aan PSV, voor een bedrag van circa zes miljoen euro. Bij die transfer spraken beide clubs af dat Heerenveen recht had op een percentage bij een toekomstige doorverkoop: deze bedraagt tien procent over de winst die PSV op Dumfries heeft geboekt, weet de Leeuwarder Courant te melden. Aangezien Internazionale naar verluidt vijftien miljoen euro betaalt, zou dit neerkomen op tien procent van ongeveer negen miljoen: negen ton voor Heerenveen dus.

Wedden

Meer odds

Volgens de LC is dit een welkome opsteker voor Heerenveen, dat de selectie nog wil versterken. Xavier Mous, Milan van Ewijk, Sven van Beek en Filip Stevanovic meldden zich al in het Abe Lenstra Stadion, maar de nummer twaalf van het vorige Eredivisie-seizoen hoopt nog op een extra spits.