Vitesse overleeft Ierse storm en mag zich gaan opmaken voor clash met Anderlecht

Vitesse overleeft Ierse storm en mag zich gaan opmaken voor clash met Anderlecht

12-08-2021 22:50
75

Vitesse heeft ternauwernood de play-offs van de Conference League bereikt. De Arnhemmers hadden het heel zwaar op bezoek bij Dundalk, maar sleepten uiteindelijk wel een 1-2 zege uit het vuur. Dat was genoeg na de 2-2 in Arnhem.

In de eerste minuut veerde het enthousiaste Ierse publiek al op. Dundalk dacht via Michael Duffy op voorsprong te komen, maar er werd uiteindelijk toch gevlagd voor buitenspel. Dat betekende niet dat de druk op Vitesse afnam. De nummer negen van de Ierse competitie speelde vol overgave en deed er alles aan om de 1500 fans een zege te schenken.

Wedden

Meer odds

Dat het juist de Arnhemmers waren die na een klein half uur op voorspong kwamen, was dan ook een beetje onterecht. Matus Bero stond op de goede plek om een geblokt schot van Nikolai Frederiksen tot doelpunt te promoveren en maakte dus net als vorige week in Arnhem het openingsdoelpunt. Die wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2, maar vlak voor rust zag het er niet naar uit dat die einduitslag ook in Ierland op het bord zou komen te staan.

Yann Gboho maakte namelijk zijn eerste goal voor Vitesse en deed dat op aangeven van Frederiksen, waardoor een ogenschijnlijk veilige marge van twee doelpunten werd bereikt. Dundalk was echter niet van plan om de handdoek in de ring te gooien en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Het had hulp van de scheidsrechter nodig om uiteindelijk aan de aansluitingstreffer te komen: Patrick Hoban benutte een penalty na een lichte overtreding van Sondre Tronstad.

De aanwezige Ieren geloofden er na die 1-2 weer in en in de slotfase moest Vitesse dan ook in de achteruit. Met kunst, vliegwerk en reddingen van Markus Schubert slaagde de ploeg van trainer Thomas Letsch erin om overeind te blijven in het laatste kwartier en plaatste het zich voor de play-offs van de Conference League, waarin Anderlecht bestreden zal moeten worden.