Conclusies: Feyenoord met sprongen vooruit, Vitesse geen schim van vorig jaar

Conclusies: Feyenoord met sprongen vooruit, Vitesse geen schim van vorig jaar

12-08-2021 23:45
106

Feyenoord en Vitesse bereikten donderdag de play-offs van de Conference League. Waar de Rotterdammers met veel vertrouwen vooruit zullen kijken, is er in Arnhem echter werk aan de winkel. VoetbalPrimeur trekt acht conclusies na de zeges op respectievelijk FC Luzern (3-0) en Dundalk (1-2).

Feyenoord met sprongen vooruit: nu ook titelkandidaat?
Feyenoord speelde FC Luzern weer van de mat. De ploeg van coach Arne Slot gaat met de week beter spelen, nadat het pas drie weken geleden nog kommer en kwel was na het bezoek aan het bescheiden Drita FC. Gaan de Rotterdammers zich ook in de Eredivisie tot titelkandidaat ontpoppen?

Vitesse geen schim van vorig jaar
Waar Feyenoord in de lift zit, gaat het met Vitesse nog moeizaam dit seizoen. De Arnhemmers zijn geen schim van de ploeg die vorig jaar zo fris en sterk voor de dag kwam in de Eredivisie. Te veel spelers halen niet hun niveau.

Jahanbakhsh is los
Alireza Jahanbakhsh moet Steven Berghuis doen vergeten in De Kuip. Of dat lukt is nog even afwachten, maar de Iraniër liet donderdagavond zien waarom hij heel belangrijk voor Feyenoord gaat zijn. Hij scoorde twee keer tegen Luzern en vooral zijn tweede treffer zat er heerlijk in. Het is voor de Rotterdammers te hopen dat zijn blessure meevalt.

Manhoef Vitesse-lichtpunt
Million Manhoef maakte vorige week al een prima indruk en in Dublin was hij de beste man aan Vitesse-zijde. De negentienjarige vleugelverdediger maakt een stormachtige ontwikkeling door. Hij speelt met lef en flair: coach Thomas Letsch kan eigenlijk al niet meer om hem heen.

Jonkies krijgen de kans van Slot
Arne Slot zorgde er met het inbrengen van Antoni Milambo voor dat het record van jongste Feyenoord-debutant werd gebroken. Milambo is 16 jaar en 131 dagen, zeventien dagen jonger dan Georginio Wijnaldum was toen hij debuteerde. Ook de 18-jarige Lennard Hartjes viel in. Of zij onder Dick Advocaat ook een kans hadden gekregen blijft gissen, maar de toekomst van Feyenoord diende zich donderdag aan.

Pasveer-Schubert wereld van verschil
Tussen Remko Pasveer en Markus Schubert zit vooralsnog een wereld van verschil. Pasveer was een steunpilaar in Arnhem en groeide uit tot aanvoerder. Schubert is vooral een bron van onrust, al toonde hij in de tweede helft in Dublin wel dat hij over goede reflexen beschikt. Een vooruitgang onder de lat is de Duitser desondanks nog niet.

Coëfficiënten-vlag mag uit
De coëfficiënten-vlag mag uit, want Nederland heeft deze week uitstekende zaken gedaan. PSV, Feyenoord en Vitesse pakten het volle pond. Nummer acht Rusland lijkt voorlopig wel afgeschud. Portugal opgelet, we komen eraan! PSV kan wat dat betreft voor een flinke opsteker zorgen in het tweeluik met Benfica.

Feyenoord favoriet, Vitesse underdog
Vitesse eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Eredivisie, terwijl Feyenoord vijfde werd. Inmiddels lijken de Rotterdammers echter een serieuze voorsprong te hebben genomen. De ploeg van Slot is ook de torenhoge favoriet voor het tweeluik met het Zweedse IF Elfsborg. Dat kan van Vitesse niet gezegd worden. De Arnhemmers zijn duidelijk de underdog tegen Anderlecht.