Strand Larsen bezorgt Groningen met prachtige omhaal de winst tegen Cambuur

15-08-2021 14:09 Laatste update: 14:15
104

FC Groningen heeft in de absolute slotfase van het duel met SC Cambuur de volle winst gepakt. Een schitterend doelpunt van Jörgen Strand Larsen, die Sonny Stevens verraste met een omhaal, leverde Groningen drie punten op.

Het was een weinig enerverende eerste helft tussen Cambuur en Groningen. Cambuur was niet bij machte om het de tegenstander moeilijk te maken, maar Groningen kwam zelf ook nauwelijks tot kansen. Met wat geluk was het na 33 minuten alsnog raak: Ahmed El Messaoudi kopte een corner van Tomás Suslov richting het Cambuur-doel. Sam Hendriks stond op de lijn, maar wist de bal niet uit het doel te houden.

Na rust stond er een ander Cambuur op het veld. De ploeg speelde met vertrouwen en drukte Groningen terug op de eigen helft. De treffer van Robin Maulun, na 68 minuten, was verdiend. Het leverde Cambuur geen punt op. Romano Postema liet in eerste instantie nog een grote kans liggen, maar in de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Strand Larsen met een prachtige omhaal voor de 1-2.

De spits liet de bal twee keer op zijn knie stuiteren, wipte hem wat omhoog en probeerde het met een acrobatische omhaal. De bal vloog heerlijk in de hoek van het Cambuur-doel, hetgeen voor grote vreugde zorgde bij de Groningen-selectie en -staf.