'Ik zou Wijndal gewoon verkopen aan Ajax, als ze daar 15 of 20 miljoen voor geven'

'Ik zou Wijndal gewoon verkopen aan Ajax, als ze daar 15 of 20 miljoen voor geven'

16-08-2021 09:32
140

AZ moet Owen Wijndal aan Ajax kunnen verkopen. Dat stelt Arnold Bruggink, die net als Kenneth Perez de transferaanpak in Alkmaar niet helemaal kan volgen.

Wijndal ontbrak zaterdag bij de mislukte seizoensouverture tegen RKC Waalwijk (1-0 verlies) door een gebrek aan fitheid, terwijl Teun Koopmeiners op de bank begon. De linksback en middenvelder staan open voor een transfer. "Dat hele gedoe met zo'n trainer (Pascal Jansen, red.) die zegt dat hij alleen spelers wil die met hun hoofd bij AZ zijn, vind ik zo achterhaald", doelt Perez in de ESPN-studio vooral op Koopmeiners.

"De transferperiode is zo lang, het voelt alsof je de hele tijd in de transferperiode zit. Voor je het weet, is de winterse transferwindow al begonnen. Dat is het lot van een mindere competitie en mindere club. Je spelers willen altijd hogerop. Maar als er iemand is tegen wie je kunt zeggen dat hij gewoon kan gaan spelen, is het wel Koopmeiners."

Bruggink haakt vervolgens in. "Ik zou Wijndal ook gewoon verkopen aan Ajax, als ze daar twintig of vijftien miljoen euro voor geven", aldus de ESPN-analist. AZ wil niemand aan een concurrent verkopen, dus ook niet aan Ajax. Bruggink snapt dat niet. "Het maakt toch niet uit wie dat uiteindelijk betaalt? Er zijn zoveel vaste spelers die weggaan. Je moet ook nog Jonas Svensson, Koopmeiners en Wijndal vervangen. Pff, dat is niet te doen."