PSV op rapport: slechts drie onvoldoendes, grootste probleem zit voorin

PSV op rapport: slechts drie onvoldoendes, grootste probleem zit voorin

24-08-2021 22:53
391

PSV heeft indruk gemaakt tijdens de zomermaanden, maar zal het moeten doen met Europa League-voetbal. De Eindhovenaren speelden één uur lang met een man meer tegen Benfica, dat de wedstrijd echter vakkundig doodmaakte en de thuis verkregen 2-1 voorsprong over de streep trok. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit na de 0-0 in het Philips Stadion.

Joël Drommel – 6: Eén keer leek hij Ibrahim Sangaré in verwarring te brengen met zijn communicatie, hetgeen bijna een tegengoal tot gevolg had. Verder waren er geen momenten waarop hij afgerekend kon worden: PSV viel aan, Benfica kwam niet aan counteren toe en Drommel was vooral toeschouwer.

Wedden

Meer odds

Philipp Mwene – 6,5: Hij was tijdens het voorseizoen één van de weinige vraagtekens in de vaste PSV-basis, maar de Oostenrijker lijkt voorlopig de strijd van Jordan Teze te hebben gewonnen. In Eindhoven maakte Mwene zijn uitverkiezing waar, na een minder optreden in de heenwedstrijd: ditmaal kwam hij verdedigend niet in de problemen en kon hij zich ook volop inschakelen in aanvallend opzicht.

André Ramalho – 7,5: De belangrijkste aanwinst van deze transferzomer, zoveel is wel duidelijk. Ramalho weet precies wanneer hij voor zijn tegenstander moet komen en is nu al uitgegroeid tot leider van de PSV-defensie. In verdedigend opzicht hoefde hij niet vaak aan de bak te komen, maar in de eerste helft redde de Braziliaan zijn ploeg toen Rafa Silva vrij opdook voor de goal.

Olivier Boscagli – 7,5: De man die voor voetbal van achteruit moest zorgen. En dat ook deed. De Monegask kreeg het publiek regelmatig op de banken met zijn passes en stond verdedigend ook zijn mannetje.

Philipp Max – 6: Voor rust was hij de meest gevaarlijke PSV'er voor de goal: sommige PSV-fans juichten al na een inzet van de linksback, die echter het zijnet trof. Verder moest hij zijn momenten kiezen tegen de stug verdedigende tegenstander en kon hij weinig opkomen.

Marco van Ginkel – 6,5: De wedstrijd van de aanvoerder zat er na zeventig minuten op, maar Van Ginkel voldeed prima. Hij kwam weinig in de overvolle zestien meter van Benfica, maar was de aanjager in het druk zetten en draaide ook soepel mee in het combinatievoetbal.

Mario Götze – 6,5: Bij vlagen briljant in zijn eenvoud. De spelmaker kwam in de loop van de wedstrijd echter steeds minder in het stuk voor, toen de ruimtes op het veld kleiner en kleiner werden.

Ibrahim Sangaré – 6,5: Na Benfica-uit ontstond er een Sangaré-discussie, die voorlopig voort zal blijven duren: de ene heeft vooral oog voor zijn tekortkomingen aan de bal, de andere wijst op zijn verdedigende correctiewerk. Dinsdagavond deed hij dat laatste een stuk vaker dan dat eerste: een keurig optreden van de Ivoriaan dus, ondanks een paar hachelijke momenten aan de bal.

Noni Madueke – 5,5: De Engelsman ging twintig minuten voor tijd balend naar de kant. Hij heeft de afgelopen weken wedstrijden gespeeld, waarin alles wat hij aanraakte in goud veranderde, ditmaal had hij het minder op zijn heupen. Vlak voor rust kreeg hij een levensgrote kans, maar stuitte hij op doelman Odysseas Vlachodimos.

Eran Zahavi – 5: Over levensgrote kansen gesproken... Nadat hij een uur lang weinig opvallend gespeeld had, dook de Israëliër opeens op voor een leeg doel. Zijn schot op de lat betekende achteraf gezien het verschil tussen een verlenging en net niet succesvol afgeronde Champions League-missie.

Cody Gakpo – 6,5: De meest opvallende man tijdens het heenduel, zo vond de Portugese pers. Benfica wist dus ook wie het af moest stoppen. Lucas Veríssimo had zijn handen vol aan hem en had na een half uur al twee gele kaarten te pakken, maar daarna namen zijn ploeggenoten het over: Gakpo werd geraakt waar hij maar geraakt kon worden.

Invallers
Armando Obispo – 5,5: Verving met nog twintig minuten op de klok Boscagli. Fungeerde als slot op de deur, maar trof een tegenstander die niet meer geïnteresseerd was in het oversteken van de middenlijn.

Bruma – 5: Loste tegelijkertijd Madueke af. In de Eredivisie is hij aan een opmerkelijke revival bezig, in de Champions League kon hij minder betekenen voor PSV. Bruma viel bijzonder matig in tegen zijn landgenoten.

Yorbe Vertessen – 5: Meldde zich naast Obispo en Bruma aan de zijlijn en nam de plek van Van Ginkel over. Vijf minuten voor tijd kreeg hij de laatste kansen om een verlenging af te dwingen, maar de Belg stuitte tot twee keer toe op Vlachodimos. Zonde...

Jordan Teze – x: Viel kort voor tijd in voor Max en speelde te kort voor een beoordeling.

Ryan Thomas – x: Kwam tegelijkertijd in de ploeg voor Mwene en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Roger Schmidt – 5,5: Een matige openingsfase in Lissabon heeft PSV uiteindelijk de kop gekost. De trainer verdient complimenten voor hoe hij zijn ploeg de afgelopen weken heeft laten spelen, maar het geeft te denken dat PSV zich nauwelijks raad wist met de numerieke meerderheid. De vijf invallers van Schmidt konden het tij ook niet keren.