Pittige loting voor PSV in groepsfase Europa League

Pittige loting voor PSV in groepsfase Europa League

27-08-2021 12:37 Laatste update: 12:40
209

PSV is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Real Sociedad, Sturm Graz en AS Monaco. Dat heeft de loting in Nyon uitgewezen. Een pittige loting voor PSV.

Met Real Sociedad treft PSV de nummer vijf van het afgelopen Primera Division-seizoen. Monaco werd vorig jaar derde in Frankrijk. De huidige ploeg van Myron Boadu liep in de slotfase van het seizoen Champions League-voetbal mis. Sturm Graz eindigde derde in Oostenrijk en staat nu na vijf wedstrijden op de tweede plaats.

PSV is veroordeeld tot het spelen van Europa League nadat de ploeg van Roger Schmidt niet door de play-offs voor plaatsing voor de Champions League heenkwam. Benfica won thuis met 2-1 en wist in Eindhoven met 0-0 gelijk te spelen. Galatasaray en FC Midtjylland werden in de rondes daarvoor wel moeiteloos opzij gezet.

De opzet van de Europa League is tegenwoordig anders dan men gewend is. De nummer één gaat naar de laatste zestien van de Europa League, de nummer twee speelt een beslissingswedstrijd tegen de nummer drie uit een Champions League-poule en de nummer drie speelt een beslissingsduel om bij de laatste zestien van de Conference League te komen.