AZ raakt half basiselftal kwijt en wil dure Veerman: 'Betaalt AZ sowieso niet'

AZ raakt half basiselftal kwijt en wil dure Veerman: 'Betaalt AZ sowieso niet'

29-08-2021 19:49
87

AZ-trainer Pascal Jansen moet na 1 september verder met een afgeroomde versie van de succesploeg van de voorbije twee seizoenen: na Marco Bizot, Jonas Svensson, Calvin Stengs en Myron Boadu zal ook Teun Koopmeiners vertrekken, werd zondag duidelijk. Jansen wil er echter niet te lang bij stilstaan.

Koopmeiners deed zondag nog mee in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen, maar moest na afloop tegen de tranen vechten, toen hij bekendmaakte dat het zijn laatste optreden namens AZ was. "Het is ook wel wat, wat er is vertrokken. Het zijn goede spelers", aldus Jansen vanuit het Abe Lenstra Stadion in gesprek met ESPN. "Maar er is ook een leven na het vertrek. En daar gaan wij ons op richten."

Tegenstander Joey Veerman zou de leegte op kunnen vullen, al lijkt het er niet op dat hij haalbaar is voor AZ. Zondag werd duidelijk dat de Volendammer op het lijstje van AZ is beland, maar Heerenveen vraagt het dubbele van wat AZ wil bieden: vier miljoen om acht miljoen. "Ik heb bedragen gelezen rond de tien miljoen, richting het buitenland, dat is in ieder geval iets wat AZ niet zal gaan betalen."