'Giakoumakis komt topscorer van laatste twee seizoenen niet tegen bij Celtic'

'Giakoumakis komt topscorer van laatste twee seizoenen niet tegen bij Celtic'

31-08-2021 13:15
11

Regerend Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis zal bij Celtic vermoedelijk geen last krijgen van Odsonne Édouard. De 23-jarige spits – geboren in Frans Guyana, maar in het bezit van een Franse voetbalnationaliteit – is druk bezig met een transfer naar Crystal Palace.

Sky Sports weet te melden dat Édouard al medisch gekeurd wordt door The Eagles. De spits heeft nog één contractjaar over, maar moet omgerekend 16,3 à 21,5 miljoen euro opleveren. Een deel van die transfersom gaat overigens naar Paris Saint-Germain: Édouard werd in 2017 al gehuurd van PSG en maakte één jaar later definitief de overstap, voor 10,3 miljoen euro. PSG bedong toen een doorverkooppercentage.

Wedden

Meer odds

Als de medische keuring geen problemen oplevert, raakt Celtic de man van 86 goals in vier seizoenen kwijt. De topscorer van de laatste twee Premiership-edities moet opgevolgd worden door de winnaar van de eerste Willy van der Kuijlen-trofee. De transfer van Giakoumakis is door Celtic en VVV-Venlo nog niet bevestigd, maar er ligt een vierjarig contract klaar voor de Griek.