Almere City heeft weinig moeite met TOP Oss en pakt tweede seizoensoverwinning

04-09-2021 18:19 Laatste update: 18:39
14

Almere City heeft de tweede overwinning van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. In eigen huis was de ploeg met 3-0 te sterk voor TOP Oss.

Ilias Alhaft nam in de tweede helft twee doelpunten voor zijn rekening. Anass Ahannach tekende in de blessuretijd met een prachtige treffer voor het slotakkoord. Almere City deed zichzelf te kort en vergat de score al eerder uit te breiden. Desondanks zal trainer Gertjan Verbeek met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd.

Almery City begon namelijk stroef aan dit seizoen. De ploeg ging onderuit bij Jong AZ, speelde gelijk tegen Jong Utrecht en verloor van VVV-Venlo. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen en dus begint de motor in Flevoland te draaien.

Verbeek is degene die Almere City naar de Eredivisie moet loodsen. De club heeft de aspiraties om op het hoogste niveau uit te komen en was daar afgelopen seizoen al dichtbij. Na een vierde plek in de competitie was NEC - de uiteindelijke promovendus - in de eerste ronde van de play-offs een maatje te groot voor de ploeg uit Flevoland.