Nederland kan borst natmaken: 'Onze spelers zijn beter tegen betere tegenstanders'

Nederland kan borst natmaken: 'Onze spelers zijn beter tegen betere tegenstanders'

05-09-2021 10:49
95

Nederland kan zijn borst natmaken voor de wedstrijd tegen Turkije, dat dinsdag de tegenstander is in de Johan Cruijff Arena. De Turken gaan aan kop in de WK-kwalificatie en kunnen bij winst een grote stap voorwaarts zetten.

Turkije won zaterdagavond probleemloos van Gibraltar, maar Nederland zal andere koek zijn voor de ploeg van bondscoach Senol Günes. "Dat wordt een hele andere wedstrijd. Onze spelers zijn ook beter tegen betere tegenstanders. Als we Nederland verslaan, hebben we een groot voordeel. Daar gaan we voor", zegt Günes in Turkse media.

Ook oude bekende Halil Dervisoglu, die tegen Gibraltar de openingsgoal maakte, kijkt uit naar het treffen met Nederland. "Nederland is een lastige tegenstander. Ik en Orkun Kökcü zijn opgegroeid in Nederland. Ik hoop dat we de wedstrijd winnen en de koploper blijven in de groep."

Turkije staat na vijf wedstrijden eerste in Groep G met elf punten, gevolgd door Nederland met tien punten. Turkije won de eerste ontmoeting met 4-2. Frank de Boer was toen nog bondscoach.