'Als Berghuis niet in de basis staat bij Ajax, ga ik Ten Hag zelf bellen'

'Als Berghuis niet in de basis staat bij Ajax, ga ik Ten Hag zelf bellen'

07-09-2021 21:52 Laatste update: 21:55
65

NOS-analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart genieten met volle teugen van het Nederlands elftal, dat na 45 minuten al met 3-0 voor staat tegen Turkije. Meerdere spelers vallen in positieve zin op.

Nederland opende flitsend en scoorde al binnen een minuut. Turkije had ook in het vervolg werkelijk niets te vertellen. "Niet te geloven, man. Het is voor mij heel lang geleden dat we in de eerste helft zo hebben genoten", reageert Van Hooijdonk bij de NOS.

"Klaassen staat bekend om zijn diepgang en gogme en van Memphis weten we dat hij over alle aspecten van het voetbalspel beschikt. Het is een soort vijf-tegen-vijf trainingspartijtje, deze 1-0. Het is genieten, daar kan je niet op trainen. Het is een kwestie van elkaar aanvoelen. Ik ben zo blij, we zitten naar elkaar te kijken en zeggen: wauw, wat zien we nu allemaal?"

"We zitten hier te genieten, we hebben er eigenlijk geen woorden voor, het is waanzinnig. Berghuis geeft ballen... Als deze jongen niet in de basis staat bij Ajax, ga ik Ten Hag zelf bellen", vult Van der Vaart aan. "Het plezier straalt ervan af bij Oranje. Van de eerste tot de laatste minuut. En voor het goede gevoel: ga nou door. Maak er zes, zeven, het kan."