'Hans Nijland kan rentree maken in profvoetbal: ADO benadert voormalig directeur'

'Hans Nijland kan rentree maken in profvoetbal: ADO benadert voormalig directeur'

11-09-2021 08:38 Laatste update: 09:59
62

ADO Den Haag heeft voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland benaderd om directeur bij de club uit de residentiestad te worden, meldt RTV Noord zaterdagochtend. Vrijdag werd al bekend dat ook Eric Gudde benaderd zou zijn. De oud-directeur van de KNVB bedankte echter voor de eer.

Nu interim-directeur Edwin Reijntjes door ADO Den Haag onder curatele is gesteld, is de club op zoek naar een vervanger. Reijntjes mag geen taken meer uitvoeren voor ADO zonder toestemming van de Raad van Commissarissen. In Nijland ziet ADO de geschikte opvolger van Reijntjes.

Wedden

Meer odds

RTV Noord meldt dat Nijland de functie serieus aan het overwegen is. Na zijn vertrek bij FC Groningen in 2019 ging Nijland aan de slag als voorzitter van HSC in Sappenmeer. Dat ADO de ervaring van Nijland goed kan gebruiken staat buiten kijf.

De situatie bij ADO Den Haag begint namelijk steeds nijpender te worden. De deadline van de voetbalbond om een nieuwe, sluitende begroting in te dienen is verlopen. Hierdoor wacht de club opnieuw puntaftrek. Half oktober verloopt de allerlaatste deadline. Staat er voor die tijd niemand garant voor het tekort van zo'n vijf miljoen euro van de club, dan verliest ADO zijn KNVB-licentie.