Update: Uitmuntende Haller gekozen als Champions League-Speler van de Week

Update: Uitmuntende Haller gekozen als Champions League-Speler van de Week

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 17:01do 16-09-2021 om 17:01

Sébastien Haller maakt kans om de Champions League-Speler van de Week te worden. De Ivoriaanse spits is samen met Robert Lewandowski, Jude Bellingham en Christopher Nkunku genomineerd voor de onderscheiding.

Tegen Sporting Portugal (1-5) maakte Haller bij zijn Champions League-debuut vier treffers namens Ajax. Dat is dus ook opgevallen bij de UEFA, die de viervoudig international heeft genomineerd voor de titel van beste speler van de week in het miljardenbal.

Haller heeft wel serieuze concurrentie voor de prijs. Lewandowski heeft zijn nominatie te danken aan de twee goals die hij produceerde voor Bayern tegen FC Barcelona. Bellingham was belangrijk met een goal en een assist bij Borussia Dortmund. Nkunku maakte een hattrick op bezoek Manchester City, maar kon niet voorkomen dat RB Leipzig verloor in Engeland.

Voor Ajax is het (logischerwijs) duidelijk wie de Speler van de Week is in de Champions League: de Amsterdammers laten op Twitter weten dat Haller het 'zonder twijfel' moet worden.

Update: Sébastien Haller is door het publiek gekozen als Champions League-Speler van de Week. De spits van Ajax was woensdagavond dé man aan de kant van de Amsterdammers door vier van de vijf doelpunten voor zijn rekening te nemen bij zijn debuut in het miljardenbal. Met deze prestatie evenaarde Haller het record van Marco van Basten, die bij zijn Champions League-debuut eveneens vier keer scoorde namens AC Milan in een wedstrijd tegen IFK Göteborg. Haller heeft met zijn onderscheiding Robert Lewandowski, Jude Bellingham en Christopher Nkunku, die eveneens genomineerd waren, verslagen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws