Bittere pil voor Vormer: 'En dat voor iemand die al zoveel heeft bewezen'

Bittere pil voor Vormer: 'En dat voor iemand die al zoveel heeft bewezen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 12:11vr 17-09-2021 om 12:11

Club Brugge-meubelstuk Ruud Vormer is niet weg te denken uit de basiself, maar werd tegen Paris Saint-Germain in de Champions League op de bank gezet. Thomas Buffel hoopt dat de Nederlander rustig blijft.

Vormer werd verrassend buiten de basiself gelaten door trainer Philippe Clement. Buffel denkt niet dat hij zijn langste tijd gehad heeft. "Nu is het belangrijk dat Vormer toont dat hij hierboven staat", vertelt de ex-Rode Duivel bij Het Laatste Nieuws.

"Dat hij nog altijd de kapitein is, op en naast het veld. Natuurlijk is dit niet gemakkelijk voor hem. Je knokt een heel jaar om kampioen te worden. Wanneer die Champions League vervolgens van start gaat, val je meteen naast de ploeg. En dat voor iemand die al zoveel heeft bewezen", zegt Buffel, die in Nederland voor Feyenoord en Excelsior speelde.

Wat Buffel betreft is het hoofdstuk-Vormer nog niet afgesloten. "Er komen nog veel wedstrijden. Door blessures, rotatie, het vormpeil van anderen... In een jong verleden heeft hij zelfs nog getoond hoe belangrijk hij kan zijn", besluit Buffel.

Vormer (33) is bezig aan zijn zevende seizoen in dienst van Club Brugge. Hij werd overgenomen van Feyenoord.

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws